Evenement tentoonstelling

Fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’

Vanaf 28 mei is de fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’ te zien in de vacaturebank van de VC Utrecht (tijdens de openingstijden ma t/m do van 12.00 tot 16.00 uur).

Het project
Onveiligheid in de buurt, angst voor elkaar, ongemotiveerde jongeren? De studenten van het ROC Midden Nederland rekenen af met deze vooroordelen. Afgelopen maanden trokken vijftig jongeren de verschillende buurten van Utrecht in. Zij belden aan, interviewden bewoners en gingen op zoek naar Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt en hun buren. Zij vonden hartverwarmende verhalen en ontmoetten vele mensen die zorgen voor geluk in hun buurt.

Bijzondere ontmoetingen
Het project ‘Hart voor mijn Buurt’ is ontstaan in samenwerking met de gemeente Utrecht. In het project komen MBO-jongeren in contact met andere culturen en generaties, met mensen die te maken hebben met eenzaamheid, werkloosheid, onveiligheid en schulden én met mensen die iets doen voor anderen. De meest bijzondere ontmoetingen zijn door Turning Point samen met de jongeren vastgelegd in deze inspirerende fotoreportage.

De tentoonstelling is tot en met 28 juni bij ons te zien en gaat daarna verder op reis door Utrecht.

28
Juni 2018
Tijdstip
12.00 tot 16.00 uur
Soort evenement
tentoonstelling
Wijk
Adres
Bemuurde Weerd OZ3, 3514 AN Utrecht
Toegang
Gratis