10 april 2019
Nieuwsbrief april

In onze nieuwsbrief van april vind je onder meer een terugblik op de Nacht van de Vrijwilligers en lees je meer over de portretten van Utrechtse vrijwilligers die we maken én delen ter inspiratie. 

...

10 april 2019
Trotse vrijwilligers gezocht!

Ben jij trots op het vrijwilligerswerk dat je doet? Lijkt het je leuk om hier over te vertellen en op de foto te gaan? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! 

Het werkt heel simpel: meld je aan via dit formuliertje. Vervolgens neemt Yvette contact met je op voor een kort interview, dat we - na jouw akkoord - plaatsen op Utrechtbedankt.nl en onze socials. Ook maakt één van onze...

7 maart 2019
Communicatietraining voor nieuwe vrijwilligers in de Informele Zorg

Samen met Handje Helpen, Humanitas, Al-Amal, De Wilg, De Tussenvoorziening en U-Centraal ontwikkelden we een communicatietraining voor alle nieuwe vrijwilligers in de Utrechtse Informele Zorg. De training bestaat uit twee dagdelen en wordt gegeven door ervaren trainers Katja Budde en Angelique Heerdink. Bij elke training is plek voor twintig vrijwilligers van verschillende Utrechtse Informele Zorg-organisaties. Onderwerpen die aan bod komen:

  • de doelgroep
  • jouw rol als...

15 februari 2019
E-learning vernieuwd

Onze e-learning-pagina is vernieuwd! We hebben een gloednieuw overzicht gemaakt van gratis e-learning-modules die interessant zijn voor vrijwilligers. Je vindt er e-learnings, video's, webinars, online cursussen en artikelen met een diversiteit aan onderwerpen. Van het werven van vrijwilligers tot gespreksvaardigheden of omgaan met een licht verstandelijke beperking. We hebben bijna vijftig modules verzameld!

...

10 januari 2019
Nieuwsbrief januari

In onze nieuwsbrief van januari: onze e-learning-pagina is vernieuwd: begin meteen met leren! En verder: prachtige reacties op onze Waarderingsmaand voor vrijwilligers en doe de test: ben je een goede buur of een verre vriend?

Lees...

1 januari 2019
VC Utrecht zoekt 2 enthousiaste en betrokken bestuursleden

Heb jij kennis van de vrijwilligerssector, ben je maatschappelijk betrokken en een echte netwerker? Kom dan ons bestuur versterken!

Het bestuur van VC Utrecht is onder meer verantwoordelijk voor het uitzetten van strategisch beleid, besluitvorming over begroting en jaarplannen en het profileren van de Vrijwilligerscentrale in de Utrechtse samenleving. Ook in het takenpakket: meedenken, support geven en soms bestuurlijk VC Utrecht vertegenwoordigen. De functie is...

27 november 2018
Utrecht bedankt!

Vrijwilligers geven kleur aan onze stad en maken fantastische dingen mogelijk. Wij zijn trots op de duizenden Utrechters die zich met plezier inzetten voor een ander. Daarom zetten we jullie graag in het zonnetje. Om jullie te bedanken roepen Gemeente Utrecht en de Vrijwilligerscentrale december uit tot Waarderingsmaand!

Elke week zijn er activiteiten en extraatjes voor vrijwilligers: gratis zwemmen of schaatsen, naar een concert of museum, een stadswandeling, een kijkje op of onder...

16 november 2018
Bijeenkomst plan stedelijke wervingscampagne

Gemeente Utrecht heeft ons gevraagd om een plan te maken voor een stedelijke wervingscampagne voor vrijwilligers. De eerste opzet is inmiddels gemaakt. Nu is het belangrijk dat jullie input kunnen geven, zodat we tot een gezamenlijke wervingscampagne komen.
 
Op 28 november organiseren we een bijeenkomst om samen het plan te bekijken, in- en aan te vullen. Aan het eind tekenen we een convenant in aanwezigheid van wethouder Maarten van Ooijen, om onze...

13 november 2018
Genomineerden Utrecht Doet Vrijwilligers Trofee 2018

De genomineerden van de Utrecht Doet Vrijwilligers Trofee zijn bekend! Tot 3 november kon elke Utrechter inspirerende vrijwilligers, organisaties en lokale initiatieven nomineren voor de Utrecht Doet Vrijwilligers Trofee. Mensen en groepen die het afgelopen jaar onze...

Pagina's