Workshop Training/workshop
Nog 2 plekken beschikbaar

Introductie in verbindende communicatie

Heb ik iets fout gezegd…..?

Doelgroep:
Vrijwilligers

Inhoud:
Een prettig en vruchtbaar contact met de mensen waar je het allemaal voor doet, staat of valt met goede communicatie: Begrijp je elkaar? Hebben jullie hetzelfde voor ogen? Is er vertrouwen? In de praktijk is dat zo eenvoudig nog niet. Herken je de gedachte: heb ik iets fout gezegd…? Dan is deze workshop voor jou. We gaan kijken hoe je kan werken aan verbindende communicatie.

Verbindende (of geweldloze) communicatie zoekt naar de verbinding tussen mensen. Uitgangspunt is dat alle communicatie start vanuit een bepaalde menselijke behoefte. Lastig is dat in de dagelijkse communicatie, die behoefte zich nogal eens uit in de vorm van boosheid, arrogantie, of onbegrip. De kunst is om oog te krijgen voor de achterliggende behoefte, waardoor veelal de angel uit het wederzijds onbegrip gehaald kan worden en er weer ruimte ontstaat voor verbinding.

Na deze workshop ben je je meer bewust van de behoeftes achter niet-verbindende communicatie, zowel bij jezelf, als bij de mensen waar je het voor doet. Je hebt handvaten gekregen hoe je dit bespreekbaar kan maken en de verbinding (weer) kan zoeken.

Trainer:
Thilly de Boer was adviseur, coordinator en workshopfacilitator in de ontwikkelingssamenwerking. Momenteel is ze docent aardrijkskunde/burgerschap. Ze is gefascineerd door de impact van verbindende communicatie tussen mensen en in groepen en denkt met enige regelmaat: heb ik iets fout gezegd…?

Aanmelden
03
November 2018
Tijdstip
10.00 tot 13.00 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
12
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Introductie in verbindende communicatie" op 03-11-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden