Workshop Training/workshop
Deze workshop zit vol

Diversiteit in de praktijk: zo doe je dat!

Doelgroep
Iedereen die meer wil weten over effectief communiceren met mensen uit een andere cultuur. 

Inhoud
Hoe je over dingen denkt en op welke manier je iets doet, is voor jou vanzelfsprekend. Veel dingen, van de manier waarop je niest tot hoe je elkaar begroet, zijn echter cultuurbepaald.
Vaak worden we ons pas bewust van deze verschillen wanneer we in contact komen met mensen uit andere culturen.
Als je je niet bewust bent van de invloed van culturele verschillen, kun je tegen veel communicatieproblemen aanlopen in het contact met mensen uit een andere cultuur.  

Met de juiste handvatten en tips kun je deze misverstanden voorkomen. De vraag is alleen, hoe je op een goede manier communiceert met mensen uit een ander cultuur. En waar trek je de grens in het aanpassen aan en accepteren van de ander?

In deze workshop leer je in drie stappen om effectief te communiceren met mensen uit welke cultuur dan ook. Het geleerde passen we gelijk toe door te oefenen met (zelf meegebrachte) casussen uit de praktijk.

Na het volgen van de cursus heb je de juiste tools in handen om effectief te communiceren met mensen uit een andere cultuur. Je hebt inzicht gekregen in de verschillen tussen jou en de ander en weet hoe je met deze verschillen omgaat. Je weet in welke situatie je je aanpast en in welke situatie je een grens trekt. Dit maakt dat jij in elke situatie weet hoe je op een goede manier met verschillen tussen jou en de ander omgaat.  

Trainer
Frederike Lijffijt is sociaal psycholoog en heeft veel kennis van communicatie. Ze was onder andere docent-trainer Professionele Gespreksvaardigheden aan de Universiteit Utrecht en heeft meegewerkt aan het boek ‘Effectieve interculturele communicatie’.

Aanmelden wachtlijst
08
Oktober 2018
Tijdstip
19.30 tot 22.00 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd Oost Zijde 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
12
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Diversiteit in de praktijk: zo doe je dat! " op 08-10-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden