Workshop Training/workshop
Nog 9 plekken beschikbaar

Ins & outs van ANBI’s

Doelgroep
Bestuursleden, toezichthouders, vrijwilligers bij organisaties die ANBI willen worden of bij organisaties die ANBI zijn en dat willen blijven.

Inhoud
De ANBI-status heeft veel voordelen voor maatschappelijke organisaties, maar er gelden wel diverse voorwaarden en verplichtingen. Hoe zorg je dat jouw organisatie een ANBI wordt en wat moet je doen en laten om de status te behouden?

In deze bijeenkomst komt aan bod welke voordelen het voor een organisatie heeft om ANBI te zijn, bijvoorbeeld op het gebied van vrijwillige inzet en belastingen. Vervolgens wordt besproken welke organisaties in aanmerking komen voor de ANBI-status, wat de voorwaarden zijn om de status te verkrijgen en aan welke verplichtingen ANBI’s moeten voldoen om de status te houden. 

Workshopbegeleider
Annemarie van den Heuvel heeft jaren in het notariaat gewerkt en daar veel ervaring opgedaan met ANBI’s. Zij adviseerde zowel bestaande ANBI’s als organisaties die ANBI wilden worden, ten aanzien van onder meer bestuur en toezicht, statuten, reglementen en giften en nalatenschappen.

Aanmelden
15
Januari 2019
Tijdstip
19.30 tot 21.30 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd Oost Zijde 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
15
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Ins & outs van ANBI’s" op 15-01-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden