Workshop Training/workshop
Deze workshop zit vol

Coördinatorentraining

Doelgroep
Vrijwilligerscoördinatoren

Let op: deze training bestaat uit twee delen. Als je je inschrijft word je op beide ochtenden verwacht! Ook krijg je een voorbereidings- en verdiepende opdracht. Mocht je een van beide ochtenden niet kunnen, dan kun je helaas niet deelnemen aan deze training.
Data: donderdag 15 november en donderdag 13 december 2018, beide ochtenden van 9.30 tot 12.30 uur. 

Inhoud
Hoe begeleid je vrijwilligers? Hoe stuur je vrijwilligers aan als coördinator? Als je vrijwilligers coördineert heb je geen hiërarchische positie en toch wil je hen op een effectieve manier begeleiden en aansturen. Hoe doe je dat?

In deze training gaan we in op alle aspecten van het aansturen en begeleiden van vrijwilligers. Wat doe je als coördinator om geschikte vrijwilligers te werven? Hoe begeleid je iemand die niet goed functioneert? Op welke manier stimuleer je dat vrijwilligers goed samenwerken? We gaan veel oefenen met het begeleiden van vrijwilligers en je krijgt feedback en praktische tips. 

We behandelen de volgende thema’s:

  • Visie op vrijwilligersbeleid in relatie tot visie/ missie van jouw organisatie.
  • Coördineren van vrijwilligers aan de hand van 5x B van Vrijwilligersmanagement: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen.
  • Hoe werf en selecteer je vrijwilligers?
  • Op welke manier begeleid je vrijwilligers?
  • Hoe motiveer je vrijwilligers om zich langere tijd aan een organisatie te verbinden?
  • Hoe zorg je voor erkenning, waardering en beloning van vrijwilligers?
  • Wanneer en hoe beëindig je een vrijwilligerscontract?

Tijdens de training zal er geoefend worden met effectief gespreksvoering; feedback geven en ontvangen, luisteren, samenvatten en doorvragen.

Na deze training kun je antwoord geven op bovenstaande vragen en je kennis ook in de praktijk toepassen. Je weet hoe je vrijwilligers begeleidt en motiveert en leert veel over gespreksvoering. 

Trainers
Sylvia Woldijk is vaardigheidstrainer, coach en HR-adviseur en werkt als trainster bij U-Centraal. Ze geeft daar onder andere de trainingen assertiviteit, sociale en sollicitatievaardigheden. Hülya Karahisarli is adviseur vrijwillige inzet bij VC Utrecht en heeft veel ervaring met vrijwilligersbeleid.

Aanmelden wachtlijst
15
November 2018
Tijdstip
9.30 tot 12.30 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
12
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Coördinatorentraining " op 15-11-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden