Workshop Training/workshop
Nog 8 plekken beschikbaar

Werven van vrijwilligers

Let op: deze workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste op 20 september van 20.00 tot 22.00 uur, de tweede op 4 oktober van 16.00 tot 17.00 uur en de laatste op 11 oktober van 19:30 tot 22:00 uur. De bijeenkomst op 4 oktober is facultatief, van de andere twee verwachten we dat je erbij bent. 

Doelgroep:
Vrijwilligerscoördinatoren

Inhoud:
Ben jij op zoek naar vrijwilligers? En wil je leren over het werven van vrijwilligers? Kom dan naar deze training!

De vraag naar medestanders, helpende handen, maatjes, kortom: vrijwilligers, groeit. Maar dat gaat niet vanzelf. Om organisaties en initiatieven te helpen om vrijwilligers te betrekken, is de gratis online training ‘Vrijwilligers werven’ ontwikkeld waarmee je stap voor stap aan een goed doortimmerd wervingsplan kunt werken.

Deze online cursus wordt als leidraad gebruikt voor deze workshop. Je gaat aan de slag om je eigen wervingsplan te schrijven en krijgt inzicht in hoe je het beste vrijwilligers werft, in het bepalen van je doelgroep en boodschap, de keuze van de middelen en kanalen en ten slotte hoe je zo'n wervingscampagne organiseert. Na afloop van de cursus heb je een persoonlijk plan, dat klaar is om uitgevoerd te worden.

Je doet dat echter niet alleen. De adviseurs van de Vrijwilligerscentrale en je mede vrijwilligerscoördinatoren helpen je hierbij. Aan het einde krijg je ook nog persoonlijke tips van communicatie experts. 

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1: 20 september 2018 20.00-22.00
Start bijeenkomst waarbij de e-learning wordt geintroduceert. Daarnaast maak je kennis met de verschillende doelgroepen binnen de populatie van vrijwilligers en leer je je mede coördinatoren kennen. 

Bijeenkomst 2: 4 oktober 2018 16.00-17.00
Tijdens deze bijeenkomst kan je samen aan de e-learning werken. Onze adviseurs lopen rond, denken met je mee en geven je tips. Deze bijeenkomst is facultatief. 

Bijeenkomst 3: 11 oktober 19.30-22.00
Presenteren van de wervingsplannen voor een groep communicatie experts. Je krijgt persoonlijke tips van de experts en doet inspiratie op uit de andere plannen. 

Aanmelden
20
September 2018
Tijdstip
20.00-22.00
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
15
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Werven van vrijwilligers" op 20-09-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden