Navigatie overslaan
Post | augustus 2024 | Nieuws voor vrijwilligers | 2 min lezen

Geïnspireerd door de Olympische Spelen? Zet je in als vrijwilliger in de sport!

Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de Olympische Spelen om iets te gaan doen met sport? Denk dan ook eens aan de opties naast zelf sporten. In Parijs zijn er tijdens de Olympische Spelen duizenden vrijwilligers aan de slag, maar ook de Nederlandse sportwereld kan niet bestaan zonder hen.


Er zijn talloze manieren waarop je je vrijwillig kunt inzetten in de sportwereld, en we hebben een aantal mooie kansen voor je verzameld. Of je nu houdt van lesgeven, sporten, of gewoon wilt helpen, er is voor iedereen een passende rol. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden van vrijwilligersmogelijkheden:


Sportleraar bij M&K

Heb je een talent voor lesgeven en een passie voor sport? Bij M&K kun je als sportleraar aan de slag om jongeren te motiveren en hun sportvaardigheden te ontwikkelen. Je begeleidt lessen en helpt deelnemers het beste uit zichzelf te halen. Bij M&K gebruiken ze verschillende sporten zoals kickboksen, boksen, voetbal en taekwondo om deelnemers lichamelijk én mentaal sterker te maken. 


Help IJsclub Siberia

Ben je een liefhebber van schaatsen en wil je anderen ook laten genieten van deze prachtige sport? Sluit je aan bij IJsclub Siberia en help mee met het organiseren van schaatsactiviteiten en evenementen. Je draagt bij aan het plezier en de veiligheid van schaatsers van alle leeftijden.


Als beweegmaatje samen sporten

Wil je een positieve impact maken in jouw buurt? Word beweegmaatje en ga samen met kwetsbare Utrechters op pad om te bewegen. Of het nu gaat om wandelen, fietsen of andere sportieve activiteiten, jouw aanwezigheid en enthousiasme kunnen het verschil maken voor iemand die gezelschap en motivatie nodig heeft.


Fietsen en aqua-fitness met Wilma (45) of gamen en skateboarden met Guido (11) via Handjehelpen

Als je van fietsen of zwemmen houdt, kun je Wilma gezelschap houden en haar helpen actief te blijven. Jouw steun maakt het voor haar makkelijker en leuker om aan deze activiteiten deel te nemen en kan haar leven echt verrijken. Of ga gamen en skateboarden met Guido. Als jij geniet van videogames en buitenactiviteiten, dan kun je zijn maatje worden en hem helpen zich minder eenzaam te voelen.


Fietsdocent bij SportUtrecht

Deel je fietskennis en -vaardigheden door als fietsdocent aan de slag te gaan. In een programma van 10 weken help je nieuwkomers in Utrecht om zelfverzekerder en veiliger de weg op te gaan, en draag je daarmee bij aan hun mobiliteit en zelfstandigheid.


Sportactiviteiten begeleiden bij het Leger des Heils

Ga jij sportactiviteiten voor Utrechters die problemen hebben binnen meerdere leefdomeinen, zoals geestelijke en/of lichamelijke gezondheid, middelengebruik of schulden begeleiden? Denk aan zwemmen, bootcamp, basketbal, padel, vissen, wandelen, hardlopen of sportinstuif waarin er in 1 middag allerlei sport en spel activiteiten worden aangeboden. Jouw inzet draagt bij aan het verbeteren van de sociale cohesie en gezondheid van de deelnemers.


Help de Salwega Bevers

Heb je een passie voor scouting en avontuur? Doe mee met de Salwega Bevers en ondersteun jonge kinderen in hun ontwikkeling door middel van sport en spel. Je helpt bij het organiseren van activiteiten die teamwork en zelfvertrouwen bevorderen.


Welke rol spreekt jou het meeste aan? Of je nu helpt als sportleraar, beweegmaatje, of scoutingleider, jouw inzet als vrijwilliger kan een wereld van verschil maken. Kijk tussen onze vacatures en ontdek hoe jij bij kunt dragen aan een actieve en inclusieve sportgemeenschap!

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·