Maak het verschil als Financieel Vrijwilliger!
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-De-Tussenvoorziening/activiteiten/Maak-het-verschil-als-Financieel-Vrijwilliger/86461 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Heb jij een talent voor financiën en een hart voor mensen?Uitgebreide omschrijving
Als financieel maatje (vrijwilliger) bij de Tussenvoorziening help je mensen met een kwetsbaarheid om hun financiële administratie op orde te krijgen. Door jouw ondersteuning kunnen zij weer grip krijgen op hun geldzaken en daarmee op hun leven.
Wat ga je doen?
Concreet betekent dit bijvoorbeeld:
- Het sorteren en opbergen van de post
- Contact opnemen met instanties
- Het online aanvragen en wijzigen van toeslagen
- Het opstellen van een overzicht van inkomsten en uitgaven
Jij en je cliënt spreken samen af waar en wanneer jullie elkaar zien, bijvoorbeeld thuis, in de bibliotheek of bij het buurteam. In het begin zijn de ontmoetingen intensiever, maar na verloop van tijd wordt de begeleiding minder frequent.
Je werkt met mensen die te maken hebben gehad met dakloosheid. Deze mensen hebben vaak psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking. Zij hebben vaak weinig ondersteuning vanuit hun omgeving en kunnen jouw hulp goed gebruiken.
Wat vragen wij van jou?
- Je vindt het leuk om iemand te leren hoe hij/zij zelf om kan gaan met zijn administratie en financiën
- Je kunt mensen stimuleren om zelf actie te ondernemen
- Je bent open, geduldig en oordeelt niet snel
- Je hebt inlevingsvermogen
- Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen (de kosten hiervan worden vergoed)
- Je bent ongeveer een jaar lang 1 uur per week beschikbaar. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe snel je maatje grip krijgt op zijn/haar geldzaken
Wat krijg je ervoor terug?
Als financieel maatje maak je een directe en tastbare impact op het leven van iemand die dat hard nodig heeft. Je ontwikkelt jezelf door nieuwe kennis op te doen over financiële regelgeving en het begeleiden van anderen. Daarnaast ontmoet je bijzondere mensen en krijg je de kans om iets terug te geven aan de samenleving.
Wat wij vrijwilligers aanbieden
🤝 Extra begeleidingOver Stichting De Tussenvoorziening
Onze doelgroep heeft veelal te maken met een complexe en meervoudige problematiek. Ons doel is dat mensen weer volwaardig en (zo) zelfstandig (mogelijk) kunnen deelnemen aan de samenleving.
Bij de Tussenvoorziening werken ruim 350 vrijwilligers en 500 betaalde medewerkers.