Studenten gezocht: echte impact maken met kinderen in de buurt!
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Move-Utrecht/activiteiten/Students-wanted-for-upcoming-project-period-October-March/24880 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Met jouw vrienden of studiegenoten positieve impact maken in de buurt, samen met kinderen van de basisschool!Uitgebreide omschrijving
Welkom bij Stichting Move! Wij koppelen studenten aan basisscholen in Utrecht.
Door samen met basisschoolleerlingen in actie te komen voor de stad, ontdekken deze kinderen hun talenten én krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Vrijwilligers worden door Move getraind en gaan vijf keer naar school om een samen gastles te begeleiden. Samen gaan jullie op wijksafari om te ontdekken wat de buurt nodig heeft en wie de bewoners zijn. Zo kom je nog eens ergens!
De kinderen gaan ook een keer met jullie op studentenuitje; geef ze een inkijkje in jullie leefwereld! Het project wordt afgesloten met een feestelijke onthulling van jullie mooie actie.
Zo doorbreekt Move maatschappelijke bubbels en maak je écht indruk!
Op een rijtje:
- Je gaat samen met kinderen een toffe actie bedenken die de wereld een beetje beter maakt en deze echt uitvoeren.
- Denk aan: vogelhuisjes maken voor de wijk, weggeefkastjes ophangen en vullen, gezonde maaltijden uitdelen of een cultuurmarkt.
- Je doet iets goeds voor jouw stad.
- Project duurt 3 tot 6 maanden en kost jou zo'n 2 tot 4 uur p/w.
- Samenwerken met vrienden/studiegenoten (commissie van 4-6 studenten).
- Twee trainingen door Move: didactiek- & commissietraining.
- Werk met kinderen die minder kansen krijgen: ga kansenongelijkheid tegen!
- Doorbreek maatschappelijke bubbels, wees een rolmodel voor jongeren.
- Goed voor jouw ontwikkeling, mooi op jouw CV.
- Begeleiding door de projectcoördinatoren van Move.
- Leerzaam en natuurlijk heel leuk!
Lijkt dit je leuk? Laat het ons weten!
Wat wij vrijwilligers aanbieden
🤝 Extra begeleidingOver Stichting Move Utrecht
Move koppelt kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten. Ze brainstormen over de vraag: hoe kunnen wij zelf de buurt verbeteren? Samen nemen zij de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij voorop: samen met de studenten geven zij hun buurt een boost. Ze organiseren bijvoorbeeld een spelletjesmiddag voor ouderen, maken ze een kunstwerk in de wijk of doen samen met buurtbewoners een zwerfvuilopruimactie. Naast het bedenken en uitvoeren van een project in de buurt, nemen de studenten de kinderen ook een dag mee naar het studentenleven. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar de Universiteit, naar een studentenhuis, of gaan ze samen sporten op de vereniging. Kortom: het is voor beide partijen een blikverruimende ervaring!