Coördinator Taalplezier van 0 tot 4
Contactpersoon
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Lezen-en-Praten-met-je-Kind/23833 om je aan te melden
Samenvatting
Zou je een grote rol willen spelen in de ontmoeting en begeleiding van een groepje vrijwilligers en en jonge gezinnen? Lees dan hier verder!Uitgebreide omschrijving
Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Zou je een grote rol willen spelen in de ontmoeting en begeleiding van een groepje vrijwilligers en jonge gezinnen? Dan ben jij onze nieuwe coördinator ‘Taalplezier van 0 tot 4’!
Taalplezier van 0 tot 4 is een project gericht op het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0-3 jaar).
Taal Doet Meer wil samenwerken met anderstalige ouders om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis. Opvoedings- en gezondheidsthema’s komen vanzelfsprekend ook aan bod.
Taalplezier van 0 tot 4 bestaat uit twee verschillende trajecten: TaalThuisbezoeken en ouder-kindgroepen. Hieronder worden de verschillende trajecten toegelicht.
De TaalThuiscoach gaat samen met de ouder(s) van jonge kinderen (0 t/m 3 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis. Het uitgangspunt is wat er thuis al gedaan wordt en vandaar uit de mogelijkheden bekijken van wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou kunnen stimuleren.
De ouder-kindgroepen zijn groepen waar moeders bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en Nederlands te oefenen. Ze worden begeleid door een vrijwillige gespreksleider. Een lees-en speelvrijwilliger houdt zich met de kinderen bezig.
Als coördinator begeleid en coach je de TaalThuiscoach, de gespreksleider en de lees- en speelvrijwilliger en de gezinnen aan wie zij gekoppeld zijn.
Wat doe je als coördinator TaalThuisbezoek?
Je taken als coördinator zijn zeer uiteenlopend. Je voert intakegesprekken met nieuwe deelnemers, koppelt een taalcoach aan een gezin, begeleidt de vrijwillige taalcoaches en houdt dit alles bij in ons registratiesysteem. Je gaat gelijkwaardig het gesprek aan met ouders en kijkt samen wat je zou kunnen doen om de taalontwikkeling van het jonge kind te kunnen stimuleren.
De coördinator wordt ondersteund door de projectleider van Taal Doet Meer.
Wat heb jij in huis?
- Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
- Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
- Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
- Je vindt het leuk om anderen te coachen en om het eerste aanspreekpunt te zijn
- Je bent 2 tot 4 uur per week beschikbaar
- Je bent minimaal een jaar beschikbaar
Wat bieden wij?
- Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
- Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
- Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
- Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
- Waardering en begeleiding
Wij bieden onze coördinatoren deskundigheidsbevordering, overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en de projectleider. Je kan zelf je uren flexibel inplannen. Daarnaast doe je waardevolle ervaring op het gebied van taalondersteuning op en je ontmoet veel verschillende mensen. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Tijdens het doen van je vrijwilligerswerk voor Taal doet meer ben je verzekerd voor aansprakelijkheid.
Interesse / vragen?
Reageer via onderstaande knop of bel Lilian Kuilman
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 VrijwilligersvergoedingOver Taal Doet Meer
Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren ondersteunen leerlingen met de taal en schoolwerk. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.
Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.