Coördinator Algemene Hulpdienst (AHD)
Contactpersoon
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Coordinator-Algemene-Hulpdienst-AHD/82314 om je aan te melden
Samenvatting
Als coördinator van de AHD maak jij een match tussen iemand die hulp nodig heeft en een van jouw vrijwilligers. Zodat beiden plezier hebben aan hun contact.Uitgebreide omschrijving
De Algemene Hulpdienst van Buren voor Buren beschikt over een twintigtal vrijwilligers, die een bezoekje brengen aan bewoners van de wijk Vleuten-De Meern. Het zijn bezoekjes, om de eenzaamheid van de medebewoners te verlichten. De klant beschikt nauwelijks over een sociaal netwerk, en is blij dat er eens iemand op bezoek komt voor een kopje koffie, een wandelingetje of gewoon een kletspraatje.
Het is van groot belang dat er een klik (of 'match') is tussen de vrijwilliger en de klant. Daarvoor zorg jij, als coördinator van de AHD. In deze rol bezoek je de klant. Je kent ook elke vrijwilliger. En omdat je in staat bent om snel in te kunnen schatten of de een met de ander overweg zal kunnen, sta jij aan de basis van het succes.
Dit doe je niet alleen. Je kunt sparren met een collega-coördinator (die jou ook vervangt als je verhinderd bent). Dat geeft ook meteen een vriendschap.
Natuurlijk hoort ook het feedback geven aan jouw vrijwilligers en het in de gaten houden van de voortgang tot jouw verantwoordelijkheid.
Het resultaat van jouw vrijwilligerswerk is dat je dankzij jouw werk een eenzame buur hebt geholpen, en daarmee het verschil hebt gemaakt.
Voor deze functie is de beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
🤝 Extra begeleidingOver Buren voor Buren
De doelstelling van Buren voor Buren is om de wijk Vleuten-De Meern te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de directe woonomgeving. Daarnaast willen wij toegankelijke burenhulp verlenen.
Wij willen het netwerk zijn van en voor de bewoners van Vleuten-De Meern. Wij helpen de bewoners te vinden wat ze zoeken in hun eigen buurt. Dat kan een vergaderlocatie zijn of het adres van een breiclubje. Het kan een wandelmaatje zijn of een tip waar kinderen samen kunnen sporten. Het kan ook concrete (buren)hulp zijn: een boodschap doen voor een buurtbewoner of hem/haar even naar het ziekenhuis brengen. Deze burenhulpteams zijn verdeeld over de boodschappenhulp, de klussenhulp, de vervoershulp, een algemene hulpdienst, een digitale hulpdienst en natuurlijk ook de informatie hulpdienst. Via deze zes hulpdiensten bieden ruim 100 enthousiaste vrijwilligers concrete burenhulp aan wijkbewoners, die zelf geen beroep kunnen doen op familie of bekenden, en waarvoor professionele hulp te duur is.
Kom jij ons team versterken?