Taalvrijwilligers gezocht!
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/coa3/activiteiten/Taalvrijwilligers-gezocht/82569 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Help asielzoekers zich thuis voelen in Nederland!Uitgebreide omschrijving
In het AZC Utrecht wonen veel asielzoekers die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en spreken van de Nederlandse taal. Hierdoor wordt integreren in de samenleving en deelnemen aan het dagelijks leven een uitdaging heel lastig. Om hen hierin te helpen participeren organiseren wij taalactiviteiten zoals taallessen, taalcafés etc.... Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers die onze bewoners willen helpen beter Nederlands te leren spreken en schrijven. Geen ervaring met lesgeven? Geen probleem! Onze NT2 docenten kunnen jou op weg helpen!
Wat ga je doen?
Als Taalvrijwilliger ondersteun je bewoners individueel of in kleine groepjes bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Met behulp van methoden en bestaande oefenmaterialen, leer je ze beter spreken, lezen, en schrijven. Zelfs als ze nog niet bekend zijn met het alfabet, kun jij hen begeleiden op hun taalreis.
Wie ben jij?
- Je hebt affiniteit met mensen die de Nederlandse taal nog willen leren.
- Je bent geduldig, initiatiefrijk en zelfstandig.
- Je hebt interesse in andere culturen.
- Je bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar (dagen en tijden in overleg).
- Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. Deze wordt gratis aangevraagd.
Wat bieden wij?
Werken bij COA is niet alleen leuk en uitdagend maar ook zeer betekenisvol. Je wordt deel van een organisatie met hart voor haar bewoners, en komt te werken in een team dat zich dagelijks inzet om bewoners zelfredzaam te maken.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Nadia Seghier of Corrie van der Heide van het AZC Utrecht.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Over Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers
Statushouders kunnen in het azc het programma Voorbereiding op inburgering volgen met onder meer lessen ‘Nederlands als tweede taal' (NT2), lessen 'Kennis van de Nederlandse Maatschappij' en de intromodule Arbeidsmarkt en Participatie (introMAP). Asielzoekers met een grote kans op een verblijfsvergunning starten in de procesopvanglocatie al met lessen Nederlandse taal.