Contactpersoon (persoonlijk begeleider)
Contactpersoon
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Wegloophuis-Utrecht1/activiteiten/Contact-person-personal-counselor/23095 om je aan te melden
Samenvatting
Een uitdagende functie voor een sociaal betrokken, leergierige en enthousiaste vrijwilliger met affiniteit met mensen uit de GGZ.Uitgebreide omschrijving
Als contactpersoon steun je de bewoners van de stichting door wekelijks in gesprek te gaan over wat er speelt in hun leven. Je gaat coachend, motiverend, ondersteunend, vraaggericht en pro actief aan de slag. Werken in het Wegloophuis betekent dat je in een hecht team van vrijwilligers, samen met de bewoners werkt aan hun herstel. Wij gaan hierbij uit van de autonomie van de bewoner.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om twee middagen en een avond (vergadering) per week te werken. Je zal dan contactpersoon worden, waarbij het je taak is om samen met een vaste collega één of meerdere bewoners te begeleiden. Dit doe je samen met de bewoner zelf, het team van vrijwilligers en onder begeleiding van een aantal professionals.
Wij bieden een informele en gezellige werkomgeving in een hecht team waar je mag leren; over jezelf, de ander en van elkaar. Er worden regelmatig intervisies, teamtrainingen en andere vormen van deskundigheidsbevordering aangeboden waardoor je ook je eigen professionaliteit aanscherpt.
Een diploma is niet nodig, sociale betrokkenheid, affiniteit met de psychiatrie en wat eigen levenservaring zijn echter wel gewenst.
Voor meer informatie over de stichting en haar werkwijze kan je altijd onze website bezoeken. Je kan ons ook altijd berichten om een afspraak te maken voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleidingOver Stichting Wegloophuis Utrecht
Het Wegloophuis werkt niet met dossiers en diagnoses, maar met mensen. Het Wegloophuis probeert mensen onder hun etikettering vandaan te halen door ze te stimuleren zelf te handelen en niet te behandelen. Op basis van een gelijkwaardige ‘mens tot mens’-benadering, waarin respect en eigen verantwoordelijkheid centraal staan, probeert het Wegloophuis een basis van vertrouwen te scheppen. Hierin kan het zelfvertrouwen van bewoners weer groeien en worden ze gestimuleerd hun leven in eigen hand te nemen. Het Wegloophuis is een open, laagdrempelig opvanghuis, zonder hulpverleningsplannen en therapieën. De begeleiding wordt aangepast op de behoeftes van de bewoner zelf.
Als vrijwilliger bij Stichting Wegloophuis maak je deel uit van een bijzondere samenwerking tussen bewoners, teamleden en bestuur, waarbij een ieder in gelijke mate inspraak heeft.