Online Workshop: Stress en Geldzorgen
Contactpersoon
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Vrijwilligersacademie-Utrecht/activiteiten/Online-Workshop-Stress-en-Geldzorgen/66733 om je aan te melden
Samenvatting
Heb jij als vrijwilliger een belangrijke signalerende rol bij het ondersteunen van bewoners met geldzorgen? herken je geldstress? hoe nu verder?Uitgebreide omschrijving
Samenvatting
Heb je wel eens te maken gehad met iemand die zit met geldstress? Of heb jij als vrijwilliger een vermoeden dat geldzorgen de oorzaak zijn voor veel klachten die een persoon ervaart?
Veel bewoners in Utrecht worstelen met schulden en geldzorgen en de gevolgen ervan zijn groot. Maar gevoelens van schaamte staan vaak in de weg om ze met professionals of vrijwilligers te bespreken. De stap naar hulp is vaak groot, mensen wachten 3 tot 5 jaar met het zoeken naar hulp.
Daarom biedt gemeente Utrecht in samenwerking met Budgetvaardig de gratis workshop “zorgen over geld, praten helpt” aan. Deze workshop helpt professionals en vrijwilligers om geldzorgen te signaleren en bespreekbaar te maken. Samen met een ervaringsdeskundige kijk je in één naar verschillende manieren om dit gesprek te openen en mensen te begeleiden naar de eerste stappen richting hulp.
Inhoud
In deze workshop leer je meer over de gevolgen van chronische geldstress en het belang om daar iets aan te doen. Geldstress beïnvloedt het denken en het doen van veel inwoners en creëert daardoor ook problemen op andere leefgebieden zoals gezondheid, opvoeding, werk en opleiding.
Jij leert vervolgens hoe je dit thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken en hoe jij mensen vervolgens in een gesprek kunt motiveren om stappen te zetten in de richting van hulp en een oplossing.
De workshop is praktisch, informatief en interactief. Je krijgt concrete inzichten, tips en handvatten.
Na afloop van deze workshop:
…Weet je meer over de gevolgen van chronische geldstress
…Herken je het belang om iets te doen aan deze problematiek
…Kun je het gesprek op een laagdrempelige manier openen
…En weet je mensen te motiveren om stappen te zetten richting hulp
Waarom is dit interessant voor jou?
Je hebt als vrijwilliger een belangrijke signalerende rol bij het ondersteunen van bewoners met geldzorgen. Wist je dat mensen gemiddeld 3 tot 5 jaar wachten met het zoeken naar hulp? Vaak is het dan al te laat.
Praktisch
Deze workshop wordt u aangeboden door U Centraal/ Project Budgetvaardig in samenwerking met de Vrijwilligersacademie Utrecht.
De Workshop wordt gegeven door: Marieke van Vliet ( trainer) en Emine Alp (ervaringsdeskundige)
Adres:
Online workshop, je ontvangt voorafgaand aan de workshop een uitnodiging met een link
Datum
Donderdagavond 26 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.
Kom je ook naar deze informatieve workshop? Wees welkom!
Deze workshop bieden we u kosteloos aan, maar is niet vrijblijvend. Kan je de workshop toch niet volgen, ondanks je inschrijving? Dan horen we graag max. 48 uur voor start van de workshop.
Over Vrijwilligersacademie Utrecht
verschillende trainingen aan.
Werk jij in Utrecht als vrijwilliger op het gebied van informele zorg of welzijn of ben je dit van plan? En wil je graag meer kennis opdoen en jezelf verder ontwikkelen? Dan kun je vrijblijvend en kosteloos gebruikmaken van de Vrijwilligersacademie.
We bieden het hele jaar door diverse trainingen, workshops en lezingen aan voor inwoners van Utrecht die zich vrijwillig inzetten voor een ander. Wil jij je kennis vergroten of leren om je talenten (nog) beter te benutten?
Neem dan een kijkje bij ons aanbod!